Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is het grootste fonds in Nederland op sociaal gebied. Het is voortgekomen uit een fusie van het Juliana Welzijn Fonds en het Oranje Fonds, dat ontstaan is als huwelijksgeschenk voor de Prins van Oranje en Prinses Máxima. Jaarlijks geeft het Oranje Fonds € 22 miljoen aan de sociale kant van de samenleving. Voor meer informatie kunt u kijken op www.oranjefonds.nl.

Het Oranje Fonds Buurtcadeau is voortgekomen uit de samenwerking van het Oranje Fonds met de Nationale Postcode Loterij. Een groot deel van onze fondsen ontvangen wij ook van de Nationale Postcode Loterij. In elke buurt waar een Postcode Loterij Straatprijs valt, zoekt het Oranje Fonds daarom een buurtorganisatie of bewonerscollectief om extra te ondersteunen in hun belangrijke werk. Wij reiken daar een zogenaamd Buurtcadeau aan uit.

Enige tijd geleden is er een Postcode Loterij Straatprijs terecht gekomen op de postcode 4006 XW, Vurenlaan te Tiel. Uw organisatie, St. Wijkorganisatie Ridderweide met als postcode 4006 AM, ligt in de buurt van dat postcodegebied en zou dus wellicht in aanmerking komen voor het Oranje Fonds Buurtcadeau van € 3.000,-.

Wij zouden het fijn vinden als u met uw organisatie zou willen overleggen welke wensen met dit Buurtcadeau verwezenlijkt kunnen worden. Daarbij is wel belangrijk dat de hele wijk er van kan genieten en niet alleen de leden van één vereniging of collectief. Dit omdat ons doel juist is de buurt als geheel te verrassen. Ik wil u daarnaast verzoeken mij wat achtergrondinformatie te geven over uw organisatie (de activiteiten die u organiseert etc.).

Dit is een deel van de brief die de Stichting Wijkorganisatie Ridderweide van het Oranje Fonds heeft gekregen.
Naar aanleiding van deze brief is er in het bestuur hierover overleg geweest wat voor dit geld bedrag zouden doen, vooral gericht op de hele wijk.
Enkele bestuursleden zijn naar Uden gegaan en hebben daar twee grote tenten, 60 klapstoelen en 10 tafels gekocht, alles is geimpregneerd, dus veiliger voor iedereen.
Het is de bedoeling dat bij evenementen, barbecues of straatfeesten, de tenten met toebehoren geleend kunnen worden tegen een borg.
Ook gaat er een bedrag naar de Vrijmarkt die samen met Dynamiek wordt georganiseerd, van een deel van het bedrag zijn er een springkussen en allerlei oud hollandse spelen besteld.
Op de Vrijmarkt van 12 oktober wordt er door het Oranje fonds en cheque overhandigd door Nancy Scheeve van het OranjeFonds om 16.00 uur.

 

 

 

06-10-2011

Terug naar het nieuws overzicht

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Uw bericht

Laatste nieuws

Koersballen en Jeu de Boules

Van Koersbal naar Jeu de boules
Stichting Wijkorganisatie Ridderweide organiseert al enkele jaren Koersbal en Jeu de Boules in het wijkgedeelte

30-03-2019

Burgerinitiatief award voor onze prikactie

Onze prikactie van onze Wijkvereniging Ridderweide is in de prijzen gevallen, we zijn een van de winnaars van het Burgerinitiatief 2018, en leuke

08-02-2019

Nieuwe afvalkarren voor Wijkorganisatie Riddereweide

Wijkorganisatie Ridderweide houd al vanaf 2000 twee keer per maand prikacties in Tiel-West-Ridderweide. We hebben dat altijd met afvalkarren van

20-12-2018

Disco Bowlen 4 juli 2018

Geslaagde Discohappening
Afgelopen woensdagmiddag hebben 33 kinderen van de scholen Floriant en Pr. Maurits genoten van de jaarlijkse afsluitdag

08-07-2018

Speed date in de Zinder

TIEL Er is creativiteit nodig, we moeten ons minder laten beperken door procedures, maar ook goed op de centen letten. Dat was de

12-04-2018

Agenda

Juni 2019
M D W D V Z Z

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30