Rioolvervanging en straatwerk Maurikstraat / Geldermalsenstraat

Bewoners: Maurikstraat, Ravenswaaijstraat, Tielerwaardlaan, Heesseltstraat, Rijswijklaan, Varikstraat, Neerijnenlaan,Waardenburglaan, Erichemstraat, Meterenstraat, Geldermalsenstraat

 
 
 

SB/JZ/Maurikstraat en omgeving rioolvervanging en straatwerk

 
 

In de Maurikstraat en in een gedeelte van de Geldermalsenstraat (tussen de Maurikstraat en het Jaagpad) moet een grotere rioolbuis komen om wateroverlast in de wijk te voorkomen. Ook is in het gebied ten westen van de Geldermalsenstraat tussen de Tielerwaardlaan en de Nieuwe Tielseweg op een aantal plekken onderhoud aan de bestrating nodig. De riolerings- en bestratingswerkzaamheden bieden de kans om de straten "Duurzaam Veilig" in te richten met een 30 km/uur-zone. In deze brief leest u meer informatie over de werkzaamheden.

 

Werkzaamheden

In de Maurikstraat en Geldermalsenstraat (zuid) wordt het riool vervangen. Het nieuwe riool is groter dan het oude.

Ook is in het ontwerp de bovengrondse inrichting bekeken. De behoefte hieraan is naar voren gekomen in de wijkschouw. In het gebied worden grote delen van de straten en stoepen opnieuw bestraat. Op sommige plekken worden ook parkeerstroken opnieuw bestraat.

Naast het onderhoud aan de bestrating krijgen de straten een meer eenduidige verkeersinrichting. De straten worden Duurzaam Veilig ingericht. Dit betekent dat er, voor zover nog niet aanwezig, drempels en verhoogde kruisingsvlakken komen. Deze maatregelen brengen de snelheid van het gemotoriseerde verkeer omlaag en dit is gunstig voor de verkeersveiligheid.

 

Voorontwerp

Het grootste deel van de werkzaamheden betreft onderhoud. De inrichting van de wijk verandert alleen met betrekking tot de verkeersinrichting. Om u kennis te laten nemen van de plannen, staat het ontwerp op www.tiel.nlonder projecten en plannen, "Maurikstraat en omgeving­ rioolvervanging en bestrating". Ook ligt het ontwerp van 20 december tot 13 januari ter inzage in het gemeentehuis van Tiel (Achterweg 2). U kunt het ontwerp elke werkdag van 08.30 -12.30 uur inzien bij het omgevingsloket van de gémeente. U kunt tot vrijdag 13 januari 2012 reageren op het ontwerp door de projectleider te benaderen: mevrouw J. Ziekenheiner, jziekenheiner@tiel.nl, (0344) 637 215. Wij bekijken of uw reactie meegenomen kan worden bij het opstellen van het definitieve ontwerp.

 

Vervolg

Na 13 januari 2012 werken wij het ontwerp uit tot een definitief ontwerp. Daarna worden de werkbeschrijving en de werktekeningen opgesteld. Als alles volgens planning verloopt, besteden we het werk in april aan en kan het werk niet lang daarna starten. Voor de start van het werk, ontvangt u een brief met informatie over onder anderede bereikbaarheid van uw woning/bedrijf tijdens het werk en hoe u uw huis- en/of bedrijfsafval aan kunt bieden.

 


Tot slot

Voor opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze brief of over het project kunt u contact opnemen met mevrouw J. Ziekenheiner, projectleider, jziekenheiner@tiel.nl, (0344) 637 215.

 

Met vriendelijke groet,

namens burgermeester en wethouders,

            

 

H.J. van Keken

waarnemend manager afdeling Stadsbeheer

20-12-2011

Terug naar het nieuws overzicht

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Uw bericht

Laatste nieuws

Koersballen en Jeu de Boules

Van Koersbal naar Jeu de boules
Stichting Wijkorganisatie Ridderweide organiseert al enkele jaren Koersbal en Jeu de Boules in het wijkgedeelte

30-03-2019

Burgerinitiatief award voor onze prikactie

Onze prikactie van onze Wijkvereniging Ridderweide is in de prijzen gevallen, we zijn een van de winnaars van het Burgerinitiatief 2018, en leuke

08-02-2019

Nieuwe afvalkarren voor Wijkorganisatie Riddereweide

Wijkorganisatie Ridderweide houd al vanaf 2000 twee keer per maand prikacties in Tiel-West-Ridderweide. We hebben dat altijd met afvalkarren van

20-12-2018

Disco Bowlen 4 juli 2018

Geslaagde Discohappening
Afgelopen woensdagmiddag hebben 33 kinderen van de scholen Floriant en Pr. Maurits genoten van de jaarlijkse afsluitdag

08-07-2018

Speed date in de Zinder

TIEL Er is creativiteit nodig, we moeten ons minder laten beperken door procedures, maar ook goed op de centen letten. Dat was de

12-04-2018

Agenda

Juni 2019
M D W D V Z Z

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30