Mozaieken onthult Bloesemflats

Afgelopen donderdag 24 januari om 16.00 uur was de officiële onthulling van de twee mozaïeken, in een tent geplaatst naast de flat de Peer.
De voorzitter dhr. Cuijlenburg van de Bloesemflats heette een ieder van harte welkom en gaf daarna het woord aan dhr. Suijdendorp, directeur van de SCW, nadat hij gesproken had ging iedereen naar de hal van de Perenflat, waar mevr. Oosterhuis een mozaïek van Flipje onthulde, ook werd een mozaïek van Flipje in de flat Kers onthuld.
De mozaïek in de flat Appel zal spoedig volgen, het waren twee hele mooi Flipjes die in de hal van de flats hangen.
Hierna kon iedereen nog van een hapje en een drankje genieten.

Mozieken Bloesemflast

Aanleiding voor het plaatsen van de mozaïeken was het groot onderhoud project geweest aan het complex aan de Wadenoijenlaan.
Bij de afronding van dit project is het idee ontstaan om de hal op te fleuren met een kunstwerk.

Door de goede ervaring die SCW al eerder had met cliënten van Tactus ( Graaf   Waltgerlaan ) is in samenspraak met de bewoners gekozen voor een Mozaïek dat door cliënten van Tactus is gerealiseerd.

Samenwerking
Deze samenwerking is bijzonder omdat Tactus een onderdeel is van de Piet Roordakliniek. Daar worden cliënten behandeld  onder paraplu van justitie. Justitie verwacht van deze cliënten dat ze in behandeling werken aan de beveiliging van zichzelf en hun omgeving.

Er wordt gezocht  naar bestaande sociale contacten zonder gebruik of criminaliteit; bestaande sociale steun; het kunnen hanteren van eigen gevoelens in relaties en eerdere positieve ervaringen uit het verleden. Door deze opdracht aan hen te gunnen, geeft SCW hun deze kans.
Betrokkenheid

De bewonerscommissie van de Bloesemflats en SCW zijn actief betrokken bij dit project. De bewonerscommissie is vele malen op bezoek geweest in Beneden-Leeuwen, maar ook de directeur bestuurder van SCW is op locatie geweest om te zien hoe cliënten zich inzetten.

Bewoners van de Bloesemflats hebben gezamenlijk voor de ontwerpen gekozen en bijvoorbeeld oud servies ingeleverd. Er is zelfs een Wedgewood servies verwerkt in de Mozaïeken.

Het zijn dan ook werkelijk unieke werken geworden!

Nog meer foto's in het album:

Mozaiek Flipje Bloesemflats

Mozaiek Flipje Bloesemflats

26-01-2013

Terug naar het nieuws overzicht

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Uw bericht

Laatste nieuws

Koersballen en Jeu de Boules

Van Koersbal naar Jeu de boules
Stichting Wijkorganisatie Ridderweide organiseert al enkele jaren Koersbal en Jeu de Boules in het wijkgedeelte

30-03-2019

Burgerinitiatief award voor onze prikactie

Onze prikactie van onze Wijkvereniging Ridderweide is in de prijzen gevallen, we zijn een van de winnaars van het Burgerinitiatief 2018, en leuke

08-02-2019

Nieuwe afvalkarren voor Wijkorganisatie Riddereweide

Wijkorganisatie Ridderweide houd al vanaf 2000 twee keer per maand prikacties in Tiel-West-Ridderweide. We hebben dat altijd met afvalkarren van

20-12-2018

Disco Bowlen 4 juli 2018

Geslaagde Discohappening
Afgelopen woensdagmiddag hebben 33 kinderen van de scholen Floriant en Pr. Maurits genoten van de jaarlijkse afsluitdag

08-07-2018

Speed date in de Zinder

TIEL Er is creativiteit nodig, we moeten ons minder laten beperken door procedures, maar ook goed op de centen letten. Dat was de

12-04-2018

Agenda

Juni 2019
M D W D V Z Z

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30